Kattentrimsalon Ilse

Gepubliceerd op 14 juli 2021 om 16:02

Kattentrimsalon - alleen voor katten

In mijn allereerste blog vertel ik jullie graag iets meer over de bouw van mijn kattentrimsalon. De prachtige ruimte die je hierboven ziet op de foto! En ja... die is alleen voor katten. Niet voor honden, niet voor cavia's, niet voor konijnen. Voor katten. Want dat is wat ik ben: een kattentrimster. Ik zeg altijd 'schoenmaker, blijf bij je leest'. En bij de katten ligt mijn hart.

Maar katten; dat is wel een apart volkje. Een kat vraagt een totaal andere benadering dan een hond, bijvoorbeeld. Een kat 'vindt zelf ook ergens iets van'. Een kat steekt zijn of haar mening niet onder stoelen of banken. Ik vind het een prachtige eigenschap, maar ik liep hierdoor soms wel tegen wat uitdagingen aan toen ik begon als ambulant kattentrimster...

Ik kwam toen in de omgeving van de kat om de kat te trimmen, alleen niet iedere kat is daar zo maar van gediend. In hun eigen huis kennen ze elke vluchtroute, ze weten precies naar welk onmogelijk, onbereikbaar hoekje ze moeten vluchten als ze even van de tafel springen. Ze voelen zich heel zelfverzekerd thuis. Dat is niet zo praktisch als de kat getrimd moet worden.

Wanneer je de kat uit zijn vertrouwde omgeving haalt, accepteert hij de situatie veel sneller en laat hij zich veel gemakkelijker en zonder al te veel stress trimmen.
Zodoende ontstond al vrij snel het plan om een kattentrimsalon aan huis in te richten. Wij hadden hiervoor wel de perfecte woning, met een garageruimte die getransformeerd zou kunnen worden tot een schitterende trimsalon.

Schoenmaker, blijf bij je leest!

Natuurlijk had ik allemaal ideeën en wensen. Maar goed, ik ben niet zo handig met hout en hamers en spijkers - laat ik daar maar meteen eerlijk over zijn. Een schoenmaker moet wat mij betreft, zoals al gezegd, bij zijn leest blijven. Dus laat mij maar katten trimmen... Wat was ik blij met mijn superhandige en enthousiaste man, die direct met tomeloze energie aan de slag ging om onze garage te verbouwen tot de prachtige kattentrimsalon die ik in gedachten had, af en toe 'geholpen' door ons pluizige personeel Lucy en Kaï. Of dit de snelheid van het proces nu erg ten goede kwam, dat laat ik maar even in het midden. Gezellig was het wel.

Katten trimmen zonder stress

En inmiddels is hij af: mijn eigen ruimte waar ik zo stressvrij mogelijk katten kan trimmen. Ik ben er trots op! Steeds meer kattenbaasjes weten mijn kattentrimsalon te vinden; niet alleen uit Nieuw-Vossemeer en directe omgeving, maar ook vanuit Steenbergen, Bergen op Zoom, Vlissingen en Goes komen baasjes met hun katten mijn kant op. 

 

Genieten jullie hieronder ook nog even mee van onze verbouwing? En het eindresultaat kun je natuurlijk ook met eigen ogen komen bekijken! Je bent van harte welkom! Kijk op deze pagina hoe je het beste contact zoekt.

Algemene voorwaarden Kattenoppas Ilse


Reactie plaatsen

Reacties

Bep de Groot
2 jaar geleden

Ziet er mooi uit
Heel veel succes 👍👍

Eveline
2 jaar geleden

Super leuke blog😻 Heel veel succes en plezier om al die poezenbeestjes te helpen🍀🐱🐱🐱

Lien De Koning
2 jaar geleden

Zoveel liefde voor al die poezenbeestjes Ilse dat ben jij en dan nu ook nog een kattentrimsalon waar je met hart en ziel iets moois van gaat maken dat is fantastisch. Veel succes ermee. Groetjes Lien

Nadine
2 jaar geleden

Je mag terecht trots zijn op deze realisatie! Veel succes Ilse😻

Marijke Heijnen
2 jaar geleden

mooi geworden , wij wensen jou heel veel succes.