Baasje erbij of niet?

Gepubliceerd op 27 maart 2022 om 12:00

Katvriendelijk,

Ondertussen trim ik bijna altijd met het baasje erbij. 

Eerder schreef ik al een blog over katvriendelijk werken. Toen was ik een belangrijk punt vergeten mee te delen. 

Soms vindt de kat het ontzettend gezellig op de trimtafel, en wil hij à volonté kroelen, maar blokkeert hij zodra ik het geluid van de tondeuse laat horen. En wil hij echt niet dat ik er ook nog eens mee aan z'n lijfje ga zitten.

Bij Quite wist ik al van de vorige trimbehandeling dat hij de tondeuse vreselijk vindt, en al helemaal als ze téveel herrie maakt. Vandaar dat ik kies voor de aller stilste die ik in de salon heb. 

Ook wist ik nog dat Quite zich veel beter laat behandelen als zijn vrouwtje erbij is. Omdat het nog maar de 2e keer was dat Quite in mijn kattentrimsalon was, wilde ik het nog eens een kans geven met ons tweetjes. Dat bleek al snel toch niet de beste keuze te zijn, toen ben ik gelijk zijn vrouwtje er gaan bijhalen, want uiteraard is de kat de baas op mijn trimtafel.

De meeste katten laten zich beter trimmen als ik alleen met ze ben, maar in sommige gevallen geeft de kat zelf aan dat hij dat toch te spannend vindt, of is de kat zó speels en bewegelijk dat het gevaarlijk is om met de tondeuse te werken. Zodra ik dit merk, haal ik de eigenaar erbij.

Vandaar dat het zo handig is dat het baasje bij ons wacht, als ik dan opmerk dat de kat het te spannend vindt of het echt niet leuk vindt, haal ik de eigenaar erbij en bekijk wat de opties zijn qua afleiden.

In Quite zijn geval kon hij afgeleid worden met kroeltjes van z'n vrouwtje, en spelen met allerlei spelletjes (op de foto's zie je hem tijdens een rustmoment spelen met een bal), met snoepjes is hij niet af te leiden, bij sommige katten werkt dat namelijk wel goed.

In ieder geval, ik haal alles uit de kast wat mogelijk is om de kat een zo goed mogelijke ervaring mee te geven.

Gun jij jouw kat ook een liefdevolle trimbehandeling, neem dan contact met me op.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.