Bijzonder kapsel

Rare kapseltjes bij Kattentrimsalon Ilse / Gemeente Steenbergen, Nieuw-Vossemeer

Soms komen katjes met een heel bijzonder kapsel bij mijn trimsalon vandaan. Nee, mooi is dit niet, wel functioneel en puur voor het welzijn van de kat: die is van de pijnlijke klitten en/of vilt verlost en daar draait het om.

Hier en daar zullen veel lengteverschillen voorkomen. De reden dat ik de trimbehandeling niet eindig met de vacht mooi gladscheren komt omdat ik katvriendelijk en vachtbesparend werk.

Katvriendelijk door de kat niet langer op de trimtafel te houden dan nodig is en vachtbesparend door elk plukje haar wat mogelijk is zó lang mogelijk te houden.

 

Vachtbesparend kattentrimmen

De vacht beschermt de kat tegen zijn eigen nagels, bij vechtpartijen, tijdens het jagen vanuit de struiken, tegen Uv-straling. Ook zorgt de vacht voor isolatie bij warmte en koude temperaturen. Een beschadigde vacht is vatbaarder voor ziektemakers en allergenen. Onder andere om deze redenen is het erg belangrijk dat we de vacht zó intact mogelijk houden. 

Soms is het wegens teveel klitten of vervilting niet mogelijk om veel vacht te sparen.

Zoals bij Puck die afgelopen week in mijn salon was. Ze is een ontzettende lieverd en heeft zowat tijdens de halve trimbehandeling liggen spinnen en kopjes geven. Zo ontzettend leuk om met haar te werken.

Ik mag van haar vrouwtje de foto's met jullie delen om te laten zien wat je kunt verwachten van een functionele trimbehandeling.

 

Let vooral in de winter en lente erg op de vacht van je kat: voel dagelijks met je handen, pluis uit wat mogelijk is, of gebruik de combikam. Lukt het jezelf niet meer maak dan een afspraak

Of plan gelijk een afspraak in mijn online agenda.

Puck

Dit kapsel wint niet de schoonheidsprijs

Helaas kon er niet veel vacht gespaard worden

Laat het werken met de tondeuse aan een professional over, de kans op inscheren is erg groot omdat de kat een heel dun velletje en veel lichaamsplooien heeft!

Viltplaat

Wat lekkers tussendoor

Lieve Puck


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.