Ilse Dierckx - gediplomeerd, vachtbesparend en katvriendelijke kattentrimster (HKI)

Mijn naam is Ilse Dierckx en ik ben gediplomeerd (bij het HKI te Bunnik) katvriendelijk en vachtbesparend kattentrimster. Van oorsprong ben ik Belgische, ik kom uit de prachtige stad Antwerpen. In 1999 ben ik naar Steenbergen verhuisd.

Sinds enkele jaren woon ik samen met mijn man en onze twee lieve Ragdolls in Nieuw-Vossemeer - een klein dorpje dat valt onder gemeente Steenbergen, ongeveer 10 km ten noordoosten van Bergen op Zoom.

Ik heb daar mijn kattentrimsalon aan huis.
Als klein kind was ik al helemaal gek op katten. De allereerste kat die ik van mijn ouders kreeg was een Perzische kat. Met zijn prachtige lange, zachte vacht, was onze Pacha (die naam had ik zelf mogen uitkiezen) mijn steun en toeverlaat. Ik was toen een jaar of 10. Vanaf dat moment heb ik nooit meer zonder katten geleefd.

Kattentrimster

Het is altijd al mijn droom geweest om iets met katten te gaan doen. Maar ja ... zoals dat wel vaker gaat met dromen, bleef het daarbij. Tot het moment dat ik op een beurs over katten het boek 'Klitvrije vacht, zo doe je dat' van Wendy Govers - Van Thiel kocht. Na het lezen van dat boek, wist ik het: ik wilde kattentrimster worden.
Ik besloot de spreekwoordelijke koe direct bij de hoorns te vatten en schreef me in voor de vakopleiding tot kattentrimster bij het Huisdier Kennis Instituut te Bunnik. Begin 2021 heb ik deze opleiding met succes afgerond en mag ik mij officieel 'gediplomeerd, vachtbesparend en katvriendelijke kattentrimster' noemen!

Kattentrimsalon aan huis

Ik had niet direct een kattentrimsalon aan huis, maar ik begon als ambulant kattentrimster. Met mijn spullen stapte ik in de auto en trimde de katten bij hun baasjes thuis. Al snel kwam ik tot de conclusie dat dit voor mijzelf, maar ook voor sommige te trimmen katten niet optimaal was. De meeste katten laten zich veel makkelijker trimmen wanneer zij niet in hun eigen vertrouwde omgeving zijn. Ook voor mijzelf is het prettiger werken in mijn eigen kattentrimsalon aan huis. Ik kan ergonomisch werken en alles heeft een vaste plek. De kat is in een voor hem vreemde omgeving en dat creëert rust tijdens het trimmen - zowel bij de kat als bij mij. In sommige gevallen, als ik de kat al goed ken, wil ik de trimbehandeling wel eens bij de kat thuis doen. Neem contact met  me op voor de mogelijkheden.

Over katten kun je blijven leren!

Sinds het behalen van mijn vakdiploma bij het HKI te Bunnik volg ik regelmatig Webinars. Katten zijn zulke prachtige, gevoelige, interessante en boeiende dieren - daar wil je gewoon over blijven leren! Tenminste; ik wel! Er valt nog zo veel meer te ontdekken en te verdiepen. Ik vind alles wat over katten gaat even interessant: niet alleen met betrekking tot de vachtverzorging, maar ook kennis over de voeding, gezondheid, gedrag, verzorging,... Alles wat met katten te maken heeft, daar wil ik meer van weten. Het geeft mij inspiratie, maar soms ook inzichten die mij weer van pas komen op de trimtafel. 

Jouw kat laten trimmen?

Behandelingen uitsluitend op afspraak. Ik heb geen wachtlijst!

Kattentrimsalon Ilse gemeente Steenbergen /Nieuw-Vossemeer/regio Bergen op Zoom/Tholen, Zierikzee