Over katten valt zo veel te vertellen!

Maar daar is op de vaste pagina's van deze website natuurlijk helemaal geen ruimte voor. Daarom heb ik deze blogpagina aan mijn website toegevoegd, waar ik in de breedste zin van het woord, af en toe mijn ervaringen, mijn mening of mijn opgedane kennis over katten met jullie wil delen!

 

Happy Cats Academie

Als je zoals ik, erg gek op katten bent en het liefst elke kat op deze wereld gelukkig maakt, kun je niet om Anneleen Bru van I love Happy Cats, Felinova, heen.

Lees meer »

Het reismandje

Of het is om naar de trimmer of dierenarts te gaan of om je kat op te halen bij de cattery. Om je kat te vervoeren is het belangrijk dat de transportmand comfortabel en veilig is voor je kat.

Lees meer »

Welke kat heeft hulp nodig bij de vachtverzorging: overgewicht

Overgewicht bij de kat, je zou denken: waarom krijgt een te dikke kat vachtproblemen? Buiten de medische (onder andere diabetes, hartritmestoornissen, leververvetting, ....) of gedragsmatige problemen die een kat ondervindt van overgewicht kan hij zich ook nog eens minder goed bewegen, waardoor hij zijn vacht minder goed kan onderhouden. Een te dikke kat is minder flexibel, en komt hierdoor slecht bij bepaalde plekken.

Lees meer »

Baasje erbij of niet?

Ik laat dit graag van de situatie afhangen. Liefst trim ik met de eigenaar erbij, want ik kan de extra paar handen vaak goed gebruiken om de kat af te leiden met snoepjes, speeltjes, of aaitjes.

Lees meer »

Vachtbesparend

In mijn vorige blog had ik het over katvriendelijk werken. Vandaag ga ik het hebben over waarom het zó belangrijk is om vachtbesparend katten te trimmen.

Lees meer »

Katvriendelijk werken: de kat is de baas!

Ik vind het van erg groot belang dat ik katvriendelijk werk. Dit betekent dat ik de kat niet in allerlei houdingen dwing op mijn trimtafel en dat ik regelmatig een pauze inlas, om de kat zo stressvrij mogelijk te trimmen.

Lees meer »

Bij de kat thuis trimmen? Schouwen Duivenland

Als de kat een stressvolle periode achter de rug heeft, of de autorit vreselijk vindt, of andere zaken waardoor de kat niet lekker in zijn vel zit, misschien heb je als eigenaar redenen waarom je niet bij mijn kattentrimsalon geraakt, of als het gewoon te ver is om met de kat te rijden.

Lees meer »

Bijzonder kapsel

Soms komen katjes met een heel bijzonder kapsel bij mijn trimsalon vandaan. Nee, mooi is dit niet, wel functioneel en puur voor het welzijn van de kat: die is van de pijnlijke klitten en/of vilt verlost en daar draait het om.

Lees meer »

Met geduld, liefde en respect voor de kat!

Soms heb ik katjes die het niet zó leuk vinden op de trimtafel. In Sammy zijn geval had zijn vrouwtje aangegeven dat hij een korte spanningsboog heeft en dat hij meestal door de dierenarts, onder narcose, geschoren wordt. Z'n vrouwtje had enige tijd geleden Sammy's rug geschoren, in principe moest ik enkel zijn borst en buikje nog scheren.

Lees meer »

Vervilting!

Als de dagen weer korter worden gaan de haarzakjes in een rustfase, iets van een 10% van de haarzakjes is nog actief in de winter. Dit betekent dat de kat het de hele winter met dezelfde vacht moet doen.

Lees meer »

Fotosessie

Afgelopen week is fotograaf, Meerranda Koolen, van Melo fotografie, langs geweest om mooie foto's van mijn trimsalon te maken. Hierbij nog een betere impressie van mijn prachtige werkplek. Mijn stoere auto was een tijdje geleden al van mooie belettering voorzien, die is nu ook op de gevoelige plaat vastgelegd. Maak snel een afspraak, dan kun je het ook in het echt zien!

Lees meer »

Kattentrimsalon Ilse

In mijn allereerste blog vertel ik jullie graag iets meer over de bouw van mijn kattentrimsalon. De prachtige ruimte die je hierboven ziet op de foto! En ja... die is alleen voor katten. Niet voor honden, niet voor cavia's, niet voor konijnen. Voor katten. Want dat is wat ik ben: een kattentrimster. Ik zeg altijd 'schoenmaker, blijf bij je leest'. En bij de katten ligt mijn hart.

Lees meer »