Baasje erbij of niet?

Liefst met de eigenaar erbij

Ik laat dit graag van de situatie afhangen. Liefst trim ik met de eigenaar erbij, want ik kan de extra paar handen vaak goed gebruiken om de kat af te leiden met snoepjes, speeltjes, of aaitjes.

Als de eigenaar van tevoren aangeeft dat hij / zij het te spannend vindt om erbij te blijven doe ik de trimbehandeling liever zonder het baasje erbij. Als de kat de stress van de baas voelt, zal hij zich minder makkelijk laten trimmen.

Extra paar handen van het vrouwtje

Het prachtige katje op onderstaande foto's ken ik ondertussen bijna 3 jaar, en is het perfecte voorbeeld dat ik de extra paar handen van zijn vrouwtje goed kan gebruiken tijdens de trimbehandeling.

HIj is ontzettend bewegelijk en vindt de trimbehandeling niet leuk, In zijn geval kan hij afgeleid worden met kroeltjes van z'n vrouwtje, en spelen met allerlei speeltjes (op de foto's zie je hem tijdens een rustmoment spelen met een bal), met snoepjes is hij niet af te leiden, bij sommige katten werkt dat namelijk wel goed.

In ieder geval, ik haal alles uit de kast wat mogelijk is om de kat een zo goed mogelijke ervaring mee te geven.

Maximaal 1 persoon bij de trimbehandeling

Gelieve er rekening mee te houden dat er maar 1 eigenaar bij de trimbehandeling aanwezig kan zijn, om zoveel mogelijk rust te creëeren. Kinderen zijn niet toegestaan, om drukte en daaruit voortvloeiend, stress te voorkomen.

Hoe rustiger het in de salon is hoe fijner het voor de kat is en hoe beter hij zich zal laten trimmen.

 

Gun jij jouw kat ook een liefdevolle trimbehandeling, neem dan contact met me op.

Of maak een afspraak in mijn online agenda.

 

Mijn kennis heb ik opgedaan bij het HKI te Bunnik, door docenten Hennie Schuit en Jet van Bijen. En door webinars, eigen ervaring, bijscholingen, contacten met collega's enz ... Ook ben ik geabonneerd bij de happy cats academie daar heb ik onbeperkt toegang tot allerlei trainingen wat met katten te maken heeft.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.