Met geduld, liefde en respect voor de kat!

Gepubliceerd op 26 januari 2022 om 15:00

Soms heb ik katjes die het niet zó leuk vinden op de trimtafel. In Sammy zijn geval had zijn vrouwtje aangegeven dat hij een korte spanningsboog heeft en dat hij meestal door de dierenarts, onder narcose, geschoren wordt. Z'n vrouwtje had enige tijd geleden Sammy's rug geschoren, in principe moest ik enkel zijn borst en buikje nog scheren.

Nadat Sammy uit zijn reismandje kwam, gaf hij me kopjes en ging spinnen, het geluid van de tondeuse vond hij prima. Scheren liet hij ook toe. Na 10 minuten gaf hij voor de eerste keer aan dat hij niet niet leuk meer vond. Toen heb ik met hem gekroeld, wat snoepjes en een trappelkussen gegeven, zodat hij wat kon ontstressen. Daarna kon ik nog wat extra klitten wegscheren.

 

Als van tevoren aangegeven wordt dat de kat een korte spanningsboog heeft, begin ik sowieso eerst met wat echt noodzakelijk is: klitten of eventuele vilt wegscheren. Blijkt dat de kat daarna nog geduld heeft dan kam ik op een huidvriendelijke en vacht besparende manier de vacht door, ik kijk de nagels na en knip ze eventueel, maak de ogen en oren schoon en zet de kat op de weegschaal.

Hieronder enkele foto's van de knappe Sammy.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.