Trimbehandeling van A tot Z

Gepubliceerd op 13 februari 2022 om 12:25

In deze blog laat ik jullie aan de hand van foto's zien hoe een volledige trimbehandeling er uit kan zien.

Ik zeg "kàn", want elke trimbehandeling ziet er anders uit. Omdat ik altijd rekening houd met wat de kat op dat moment toelaat.

Ik start altijd met wat noodzakelijk is: te grote klitten of vilt wegscheren en kleinere klitten uitpluizen met mijn handen en/of de combikam. 

In uitzonderlijke gevallen, als de kat teveel stress ervaart stop ik de behandeling en zetten we de behandeling enkele weken later verder.

Heb je hulp nodig bij de vachtverzorging van jouw kat, neem dan contact met me op.

Je geeft de kat af bij de deur van de trimsalon. Naargelang de coronamaatregelen mag je de kat binnen afgeven.

Als er geen bijzondere maatregelen zijn wat betreft corona kun je een bakje thee of koffie drinken, en een boekje lezen, totdat ik klaar ben met de trimbehandeling.

Ik maak kennis met de kat, door aan mijn hand te laten ruiken en daarna de kat te aaien onder de kin en op het kopje. Als de kat hier aan gewend is voel ik met m'n handen waar de klitten zitten of waar de vacht extra aandacht nodig heeft.

Als het nodig is knip ik de nageltjes.

Ik start de trimbehandeling met datgene wat eerst nodig is. In geval van grote klitten en / of vilt is scheren noodzakelijk en zal ik daarmee beginnen.

Laat het werken met de tondeuse aan een professional over, de kans op inscheren is erg groot omdat de kat een heel dun velletje en veel lichaamsplooien heeft!

Na het eventuele scheren kam ik de vacht door met de combikam. Als ik klitten tegenkom pluis ik die eerst uit met mijn vingers, of met de eerste 2 tanden van de combikam.

Als de kat even een pauze wil of het gewoon leuk vindt kroelen we even en/of hij maakt een rondje door de trimsalon, en/of ik speel er even mee en/of geef een snoepje.

In de tussentijd kan de kat ook even op de weegschaal.

Daarna borstel ik de vacht door met de slickerborstel.

Oogjes en oortjes controleren en eventueel schoonmaken. En het gebit nakijken. Alles uiteraard onder voorbehoud van wat de kat toelaat.

Daarna haal ik de eigenaar erbij en vraag ik of ze willen controleren of zij eventueel nog klitten voelen. Ik leg dan ook uit hoe zij de vachtverzorging thuis kunnen doen en met welke materialen. Uiteraard kan dit niet als er geen mensen in de salon mogen wegens coronamaatregelen. 

Ik maak van elke trimbehandeling foto's en / of een filmpje. Die stuur ik achteraf naar je door.

De eigenaar gaat weer naar huis met de kat. Bedankt voor je medewerking Sanne.

Om de foto's voor deze blog te maken heb ik mijn eigen katten als model gebruikt, Lucy en Kaï.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.