Trimbehandeling van A tot Z

In deze blog laat ik jullie aan de hand van foto's zien hoe een volledige trimbehandeling er uit kan zien.

Ik zeg "kàn", want elke trimbehandeling ziet er anders uit. Omdat ik altijd rekening houd met wat de kat op dat moment toelaat.

Ik start altijd met wat noodzakelijk is: te grote klitten of vilt wegscheren en kleinere klitten uitpluizen met mijn handen en/of de combikam. 

In uitzonderlijke gevallen, als de kat teveel stress ervaart stop ik de behandeling en zetten we de behandeling enkele weken later verder.

Ondertussen heb ik mijn aanpak veranderd. Sinds kort trim ik met de eigenaar erbij. Toen ik net met mijn trimsalon begon werd ik erg afgeleid door het contact met het baasje terwijl ik de kat aan het trimmen was. Nu gaat me dat makkelijker af en vind ik het soms net ontzettend handig om een paar extra handen te hebben, om de kat af te leiden, met speeltjes, of snoepjes of kroeltjes.

Heb je hulp nodig bij de vachtverzorging van jouw kat, neem dan contact met me op.

Ik maak kennis met de kat, door aan mijn hand te laten ruiken en daarna de kat te aaien onder de kin en op het kopje. Als de kat hier aan gewend is voel ik met m'n handen waar de klitten zitten of waar de vacht extra aandacht nodig heeft.

Als het nodig is knip ik de nageltjes.

Ik start de trimbehandeling met datgene wat eerst nodig is. In geval van grote klitten en / of vilt is scheren noodzakelijk en zal ik daarmee beginnen.

Laat het werken met de tondeuse aan een professional over, de kans op inscheren is erg groot omdat de kat een heel dun velletje en veel lichaamsplooien heeft!

Na het eventuele scheren kam ik de vacht door met de combikam. Als ik klitten tegenkom pluis ik die eerst uit met mijn vingers, of met de eerste 2 tanden van de combikam.

Als de kat even een pauze wil of het gewoon leuk vindt, kroelen we even, of hij maakt een rondje door de trimsalon, soms speel ik ermee en geef wat snoepjes.

In de tussentijd kan de kat ook even op de weegschaal.

Daarna borstel ik de vacht door met de slickerborstel.

Oogjes en oortjes controleren en eventueel schoonmaken. En het gebit nakijken. Alles uiteraard onder voorbehoud van wat de kat toelaat.

Als ik klaar ben met de trimbehandeling laat ik de eigenaar de kat controleren of zij eventueel nog klitten voelen. Ik leg dan ook uit hoe zij de vachtverzorging thuis kunnen doen en met welke materialen.

De eigenaar gaat weer naar huis met de kat. Bedankt voor je medewerking Sanne.

Om de foto's voor deze blog te maken heb ik mijn eigen katten als model gebruikt, Lucy en Kaï.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.