Welke kat heeft hulp nodig bij de vachtverzorging: rasgerelateerde problemen, handicap?

Rasgerelateerde problemen:

Erfelijke aandoeningen bij katten kunnen er voor zorgen dat de kat zichzelf niet goed meer kan onderhouden, een voorbeeld hiervan is de Perzische langhaar, lees hiervoor meer informatie over op de link hieronder, vooral als er bij het fokken teveel op kortschedeligheid geslecteerd is, treden er gezondheidsproblemen op.

licg.nl - Perzisch Langhaar

Bijkomend probleem is dat de korte schedel ervoor zorgt dat de kat zijn vacht, in combinatie met de lange haren, niet meer kan onderhouden.

Ook bij Brits kort-en langharen (die met de Perzisch langhaar gekruist zijn) zie ik dit regelmatig op mijn trimtafel voorbijkomen.

licg.nl - Brits Korthaar en Brits Langhaar

Dit lees je bij het kopje "Algemeen"

Handicap:

Bijvoorbeeld een kat die maar 3 poten heeft en zichzelf niet meer in een bepaald houding kan bewegen, waardoor hij zichzelf op bepaalde plekken zelf niet meer kan onderhouden.

Van dit voorbeeld heb ik geen eigen foto's!

 

Wanneer een kat zijn eigen vacht niet kan onderhouden kunnen er vachtproblemen ontstaan. Neem contact met mij op als je merkt dat je kat hulp nodig heeft. Of klik op de knop hieronder om een afspraak te maken in mijn online agenda.

 

Mijn kennis heb ik opgedaan bij het HKI in Bunnik, door docenten Hennie Schuit en Jet van Bijen. Uiteraard blijf ik elke dag bijleren in mijn eigen salon en door Webinars en contacten met collega's.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.