Welke kat heeft hulp nodig bij de vachtverzorging: stress, spanningen

Stress bij de kat:

Een kat die stress ervaart kan zomaar ineens stoppen met zijn vacht te onderhouden.

Stress is een groot begrip, wat is stress, hoe herken je stress bij de kat, wat kun je eraan doen?

 

Wat is stress bij de kat en hoe herken je het?

Stress zit bij katten in een klein hoekje, er zijn katten die kunnen al stress ervaren omdat er een nieuw bloempotje wordt neergezet.

Uiteraard zijn er ook grote veranderingen die erg veel stress voor een kat kunnen opleveren.

Kat naar het pension, een baby in huis, een verhuizing, ruzies tussen de baasjes, een andere kat in huis, verbouwingen, pijn bij de kat, niet genoeg basisbehoeftes voor de kat in huis, en vul zelf maar verder in ...

Het hangt van veel factoren af of de kat snel stress ervaart. Hoe is de socialisatiefase in de kittentijd geweest, hoe zijn de basisbehoeften in huis, wat is het gedrag van de kat ? Hoe meer inzicht je hierin krijgt hoe beter je de omgeving op de behoeftes van de kat kunt afstemmen en hoe gelukkiger je kat zal worden.

 

Gelukkige kat

Hoe beter je je kat leert kennen en hoe meer inzicht je in je kat krijgt hoe beter je kunt inschatten of je kat nog lekker in zijn vel en vacht zit. Het is de beste graadmeter tot het hebben van een gelukkige kat!

Zelf heb ik grote kennis over het gedrag en de behoeften van de kat. Helaas ben ik ervaringsdeskundige in wat stress met je kat kan doen.

Zelf kan ik veel advies geven bij wat de basisbehoeften van de kat zijn, kom je er daar niet mee aan uit, kan ik met je meekijken welke gedragstherapeut het meest geschikt is om in te schakelen.

 

Bij elk gezondheids- of gedragsprobleem geldt in eerste instantie: Dierenarts!

Merk jij dat je kat ineens klitten krijgt, zoek dan contact met me op.

Met deze blog sluit ik de serie af van "Welke kat heeft hulp nodig bij de vachtverzorging". Uiteraard is elke kat en elke situatie anders. Er zijn nog veel meer redenen waarom een kat hulp nodig zou kunnen hebben, die ik niet besproken heb. Bij vragen, neem contact met me op of plan gelijk een afspraak in in mijn online agenda, door op onderstaande button te klikken.

 

Mijn kennis heb ik opgedaan bij het HKI te Bunnik, door docenten Hennie Schuit en Jet van Bijen. En uiteraard mijn eigen kennis van het jarenlange trimmen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.