Welke kat heeft hulp nodig bij de vachtverzorging?

Vandaag ga ik kort de punten benoemen waarom je met je kat naar de kattentrimsalon zou gaan. In latere blogs ga ik enkele topics uitgebreider bespreken.

De gemiddelde kat verzorgt zijn vacht 2 à 4 uur per dag, door allerlei omstandigheden kan het zijn dat hij dit niet meer kan en ontstaan er binnen de kortste keren klitten, wat heel snel kan uitmonden in vervilte plekken. Dit is ontzettend pijnlijk voor de kat.

Enkele oorzaken waardoor een kat hulp nodig heeft bij de verzorging van de vacht:

 • Tandaandoeningen
 • Pijn, artrose, oudere katten, afgebroken nagels ...
 • Overgewicht
 • Zeer overvloedige vacht
 • Ernstige vervuiling, vervilting van de vacht
 • Ras gerelateerde problemen, handicap
 • (Chronische) stress

 

Wanneer een kat zijn eigen vacht niet kan onderhouden kunnen er vachtproblemen ontstaan. Neem contact met mij op als je merkt dat je kat hulp nodig heeft of maak je afspraak in mijn online agenda door op onderstaande knop te klikken.

 

  Mijn kennis heb ik opgedaan bij het HKI in Bunnik, door docenten Hennie Schuit en Jet van Bijen. Uiteraard blijf ik elke dag bijleren in mijn eigen salon en door Webinars en contacten met collega's.

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.