Belangrijk: lees deze bijlage goed door. En vergeet niet de Algemene voorwaarden | Kattentrimsalon Ilse te lezen!!

 

Door naar de afspraak te komen bevestig je akkoord te gaan met de Algemene voorwaarden en onderstaande voorwaarden en tips.

 

Tips over het reismandje:

De trimbehandeling | Kattentrimsalon Ilse

In geval dat meerdere katten op een afspraak komen, zorg er dan voor dat elke kat zijn eigen reismandje heeft.

Een trimbehandeling is best spannend voor katten en dan komt het wel eens voor dat ze niet meer bij elkaar in de reismand willen en dat kan onnodig stress opleveren.

Zorg er voor dat je een grote stevige reismand hebt, zeker voor grotere kattenrassen is dat echt een must.

Gelieve niet met de kat aan de lijn te komen, de kans is te groot dat er zich onderweg een stressvolle situatie voordoet.

Als je vragen hierover hebt of een reismand wil lenen?

Geen probleem, ik geef graag advies.

 

Wat neem je mee naar de salon?

Een dekentje of kussentje van thuis. Het kan vertrouwd zijn voor de kat als hij zijn eigen geur van thuis bij zich heeft op de trimtafel.

Let op: deze mag niet in de reismand vervoerd worden, omdat de kat een stressgeur kan afgeven.

Het favoriete speeltje van de kat als de kat die heeft.

Neem ook iets te eten mee wat de kat erg lekker vindt, dat mogen brokjes of natvoer zijn, of snoepjes.

Ik heb natuurlijk ook snoepjes in de salon, maar sommige katten vinden dat niet lekker of mogen dat niet vanwege een dieet.

Zorg dat de kat lekker heeft gegeten, dat zorgt voor een goede mood op de trimtafel. Als je voor het eerst komt, neem ook de kammen en borstels die je thuis gebruikt mee naar de afspraak. Ik kan daar, indien nodig advies over geven.

Vachtbesparend trimmen?

Vachtbesparend / Blog | Kattentrimsalon Ilse

Bijzonder kapsel / Blog | Kattentrimsalon Ilse

Ik werk op een katvriendelijke en vachtbesparende manier. Ik trim functioneel met de bedoeling dat de kat geen last/pijn meer heeft van de klitten/vilt. Dit geeft niet altijd mooie resultaten en kan uitmonden in bijzondere kapsels.

De vacht van een kat heeft vele belangrijke functies, daar lees je alles over in eerder genoemde blog.

Ik scheer wat noodzakelijk is.

Klitten pluis/kam ik zoveel mogelijk uit, wat de kat toelaat.

De rest van de vacht mag gewoon lekker blijven zitten en kam ik door zodat de kat er weer mooi uitziet.

Een buikje of onder de staart scheren doe ik in overleg wel eens.

Ik probeer altijd te achterhalen waardoor de vachtproblemen zijn ontstaan.

 

Samen maken we een plan van aanpak om vilt te voorkomen.

Nagels knip ik alleen als dat noodzakelijk is voor de kat én als de kat dit toelaat. Ik respecteer de grenzen van de kat.

 

Tijdens de afspraak

Baasje erbij of niet? / Blog | Kattentrimsalon Ilse

Er mag 1 persoon bij blijven, mijn ruimte is niet zo groot en ook om de rust een beetje te bewaren voor de kat tijdens het trimmen.

Nekvel grepen zijn in mijn salon verboden, in mijn salon behandelen we de kat met respect en respecteer ik de grenzen van de kat

Blijf je er niet bij, zorg dan wel dat je goed bereikbaar bent voor als er wat is met de kat.

 

Tips!

Katten die thuiskomen van een trimbehandeling hebben soms een hele metamorfose ondergaan.

Andere katten die in hetzelfde huis wonen kunnen hierop reageren. De kat kan anders ruiken omdat hij in de trimsalon geweest is.

Door de metamorfose en de andere geur kunnen er ruzies ontstaan. Zet de kat thuis eerst even een half uurtje apart om bij te komen. Leg het kussentje of reismand dat mee was naar de salon in de woonkamer, zodat de andere huiskatten rustig aan die geur kunnen wennen.

 

Gevoelige huid

Als ernstige vervilting geschoren wordt, kan het gevoelige (soms al gescheurde) huidje dat bloot komt te liggen gaan jeuken, als de kat hier overmatig aan gaat likken met zijn ruwe tong kan het zelfs zo erg worden dat het lijkt alsof de kat een soort van brandwonden ontwikkelt.

Als er zulke wonden ontstaan zijn de kosten van de dierenarts voor de eigenaar van de kat. Dit geldt ook als er bij klitten en vervilting wordt ingeschoren.

Kattentrimsalon Ilse is niet aansprakelijk voor enigerlei schade, in welke vorm dan ook, ten gevolge van niet direct met zijn dienstverlening verband houdende oorzaken. Alle aansprakelijkheid is te alle tijden beperkt tot vergoeding van de door een dierenarts in rekening gebrachte kosten. Deze kosten worden alleen vergoed als Kattentrimsalon Ilse met de betreffende dierenarts overlegd heeft.

Deze aansprakelijkheid is maximaal het door een dierenarts in rekening te brengen bedrag.

Is er sprake van onherstelbare schade of het overlijden van het gastdier, is de eigenaar/ houder van Kattentrimsalon Ilse ten hoogste aansprakelijk voor de door de klant/opdrachtgever aan te tonen aanschafwaarde van het gastdier.

 

Toch nog vilt in de vacht?

Graag binnen 2 dagen vermelden, dan verwijder ik deze alsnog, hier bereken ik geen kosten voor.

 

Schimmel of meer dan 1 enkele vlo

Als er een schimmelinfectie ontdekt wordt of als de vacht vol zit met vlooien (-poepjes) dan zal de trimsalon volledig gereinigd, ontsmet en met speciale spray behandeld moeten worden. Het risico op besmetting met andere katjes is té groot. Hiervoor wordt € 75,- in rekening gebracht.

Wil je de afspraak verzetten of toch liever annuleren?

Dat kan tot 3 dagen voor de geplande afspraak.

Annuleer je te laat of niet, ben ik genoodzaakt om 50% van de kosten in rekening te brengen voor de door jou gereserveerde tijd.

Gaat jouw kat graag naar buiten? Zorg er dan voor dat de kat ruim op tijd weer binnen is voordat je naar de afspraak komt.